Vi lever i en värld med lyx

vi här i sverige, vi är rika och nästan alla har mat varje dag. tänk på dem stackars barnen i Afrika, några av dem är så smala så att deras ben syns. dem har inte ens mat för en dag och inte heller har dem så mycket kläder, elektronik osv. i skolorna i sverige längs tusentals med kilo mat per dag, jag menar... vissa där i afrika måste typ sjtjäla mat eller så för att klara sig för dagen.

och i indien/asien (sak samma) tex, barnen där får jobba, typ när dem är 7 år gammla (får dem ju i afrika också, men ja). vi såg på en film i skolan för något år sedan, det var familjer som gjorde tegelstenar, också va det en sån dum chef. varje familj hade varsitt eget märke på tegelstenarna, så satt alla och gjorde det i den stek heta värmen (varje dag tror jag). Och sen om tegelstenarna inte va fina eller bra nog så gick deras chef och gjorde sönder all deras arbete som dem hade gjort under dagen. och chefen kunde ju hälla olja på deras ryggar , nä inte olja, men sånhär sak ni vet? så det typ brända jätte myckt på ryggen på dem.  sen kunde cheferna ju slå på dem oxå.

jag blir ibland så trött på det här. att vi som lever i alla "rika" länder knappt bryr oss om dem här fattiga människorna. men det finns ju folk som skänker pengar till sånna här fonder och det är ju bra.
tänk att sverige är det landet som är mest GOIDS i hela världen, helt sjukt egentligen!
vi lever en värld med lyx, så är det bara.

kramKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0